Brussel
Thuiswerken werkt, daar is de Regie der Gebouwen van overtuigd! Naar aanleiding van de Thuiswerkdag op donderdag 20 september 2018 zet ze mee haar schouders onder de campagne om werkgevers te stimuleren om thuiswerk toe te laten.

De meest duurzame kilometer is de kilometer die je niet hoeft af te leggen. Onder het motto ‘Thuiswerken werkt’ is er tijdens de Week van de Mobiliteit (16-22 september) daarom extra aandacht voor thuiswerk.

Ook de Regie der Gebouwen is overtuigd van de voordelen van thuiswerk, voor werknemer én werkgever. De afgelopen jaren heeft ze er sterk op ingezet en dat werpt zijn vruchten af: in minder dan 10 jaar steeg het aantal telewerkers in de organisatie van 0 naar 378 medewerkers.

Vergaderen op afstand

Ook vandaag nog blijft de Regie der Gebouwen inspanningen leveren om thuiswerk te promoten. In 2018 verving ze alle vaste telefoons door Skype voor Bedrijven, zodat medewerkers in één oogopslag de aanwezigheidsstatus kunnen zien van hun collega’s, waar die ook aan de slag zijn. Dankzij audio- en videovergaderingen op afstand hoeven medewerkers zich bovendien niet elke keer naar Brussel te verplaatsen om te overleggen met collega’s.

Federale satellietkantoren

Daarnaast breekt de Regie der Gebouwen ook een lans voor satellietwerk. Zo werkt ze mee aan een project om kantoorruimtes in federale gebouwen ter beschikking te stellen als satellietkantoren voor medewerkers van andere federale overheidsdiensten.

Personeelsleden kunnen daardoor niet alleen in hun eigen organisatie of thuis werken, maar ook op verschillende locaties over het hele land. Dat laat een beter evenwicht toe tussen werk en privé en komt ook de mobiliteit ten goede. Satellietwerken is bijvoorbeeld handig voor wie thuis geen geschikte werkplek heeft, voor wie hinder ondervindt om op het werk te geraken of voor wie op een bepaalde locatie afspraken heeft of wil vergaderen met collega’s die elders werken.

In mei 2017 werden in een eerste fase een honderdtal werkplekken over het hele land opengesteld voor alle deelnemende federale overheidsdiensten. Later in 2017 kwamen er nieuwe satellietkantoren bij. Als het proefproject succes heeft, openen er in de toekomst nog meer satellietkantoren.

Meer informatie over satellietkantoren voor en door federale overheidsdiensten.

Meer informatie over de campagne Thuiswerken werkt!